بیانیه اختتامیه اولین کنگره ملی سلامت غذا- تولید،تبدیل، مصرف

۲۵ آبان ۱۳۹۳ | ۱۲:۲۰ کد : ۱۳۵ اطلاعیه ها
بیانیه اختتامیه اولین کنگره ملی سلامت غذا- تولید،تبدیل، مصرف 23 و 24 مهرماه 1393
بیانیه اختتامیه اولین کنگره ملی سلامت غذا- تولید،تبدیل، مصرف

به نام خدا

با استعانت از خداوند متعال و درود بر روح پر فتوح معمار انقلاب، اولین کنگره ملی سلامت غذا، تولید، تبدیل، مصرف توسط مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در  23 و 24مهر ماه 1393 در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با حضور حدود600 نفر از اعضای هیأت علمی، محققان، کارشناسان و دانشجویان دانشگاه ها، مؤسسات و مراکز تحقیقاتی و دستگاه های اجرایی برگزار و تعداد 57 مقاله بصورت کلیدی و شفاهی و 476 مقاله پژوهشی بصورت (پوستر) ارایه گردید.

کمیته تدوین قطعنامه طی 2 نشست ضمن تقدیر از اندیشمندانی که دغدغه غذای سالم  و به تبع آن سلامت جامعه را دارند، پس از بررسی و جمع بندی نظر ها و پیشنهادهای ارایه شده اهم آن ها را در 10 بند به شرح زیر به سمع و نظر شرکت کنندگان ارجمند می رساند.

1- اتخاذ تدابیر و تمهیدات ضروری برای تأمین امنیت غذایی با اتکا بر تولیدات داخلی، ارتقاء کیفیت مواد غذایی، بهبود و اصلاح الگوی مصرف به معنی تامین مواد ریز مغذی ها برای سلامت انسان توام با پرهیز از اسراف.

2- ایجاد بستر، تمهیدات  و تشویق های لازم در زمینه علاقه مند کردن بخش خصوصی در سرمایه گذاری کلان برای فعالیت های تولیدی به ویژه در تولید محصولات ارگانیک و سالم ، درجه بندی،  بسته بندی با مواد زیستی جدید ، صنایع تبدیلی، بازیافت ضایعات محصولات کشاورزی  و ارتقاء کیفیت محصولات، حمایت از ثبات بازار وحفظ حضور تولید کننده در راستای ارتقای نظام سلامت غذا از مبدا تولید و خصوصا استفاده از شبکه های منظم و مستمر  حمل ونقل مورد تأکید استا

3- کنترل و نظارت همراه با نمونه گیری های مداوم و سنجش میزان آلودگی های احتمالی منابع و ذخایر آبی ، اندازه گیری باقیمانده سموم ، واکسنها ، آنتی بیوتیک و داروها در تولید محصولات دامی، شیلات و زراعی کشور ناشی از تولیدات داخلی بمنظور جلوگیری از جنگ نرم استکبار جهانی که در مورد اخیر می تواند ازمصادیق و راهکارهای نوین پدافند غیر عامل درمقابله با بیوتروریست باشد.

4- کاربرد حسگرهای زیستی در تشخیص باقی­مانده سموم ، نیترات و فلزات سنگین در مواد غذایی و خصوصا در کود های وارداتی و تقویت وحمایت از ایجاد برند غذا حلال.

5- ادامه و گسترش فعالیت های مدیریت تلفیقی آفات و مصرف کود وسموم شیمیایی به منظور ایمنی محصولات کشاورزی، احتراز از آلودگی محیط زیست و تخریب منابع طبیعی تجدید شونده کماکان مورد تأکید است.

6- نقش و جایگاه گیاهان دارویی بعنوان غذا و دارو درتحقیقات، تولید و اقتصاد بخش کشاورزی بطور جدی باز نگری و حمایت گردد.

7- استاندارد سازی و اعمال حمایت های قانونی از برنامه های تحت نظارت سازمان نظام دامپزشکی و سازمان های موازی در انواع فرآورده های زراعی و دامی ، کنترل آلودگی بارهای میکروبی شیر، الودگی های انگلی ، استفاده از مواد اولیه سالم در تولیدات لبنی و حتی پایش میکروارگانیزم های مفید در سلامت دام و محصولات آنها

8- توجه به اکولوژی کشاورزی و تدوین برنامه های حمایتی از کشاورزی های کوچک در استفاده از ظرفیت های بالقوه طبیعی به نحوی که از منابع موجود در مزرعه به نحو احسن استفاده شود.

9- حمایت از نهادها و سازمانهای مردم نهاد بخش کشاورزی شامل نظام دامپزشکی و نظام مهندسی کشاورزی بمنظور ارتقاء شان و منزلت اجتماعی و مالی کارشناسان حوزه و پیاده سازی نظام جامع علمی و فن آوری ابلاغی مقام معظم رهبری توسط دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی با تاکید بر پذیرش کیفی دانشجو، اعتبار سنجی مدارک دانشگاهی، تولید شرکتهای دانش بنیان و پژوهش دانشجو مبتنی بر نیاز بازار و جامعه.

10- توجه بیشتر به پژوهش‌های کشاورزی در زمینه سلامت غذا، نه تنها یک ضرورت بلکه یک انتخاب هوشمندانه است. تحقق اهداف تعریف‌شده برای بخش کشاورزی بدون توجه ویژه به پژوهشگران این بخش به‌منظور کاربردی کردن نتایج تحقیقات ایشان امکان‌پذیر نیست.