توصیه مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی البرز :

اصل اعتماد و احتیاط در فضای مجازی را برای پیشگیری از عواقب ناگوار جدّی بگیریم

۲۰ آبان ۱۳۹۶ | ۰۸:۱۰ کد خبر : ۱۶۳۷ اطلاعیه ها

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به همت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در واحد کرج و با همکاری دانشکده روانشناسی این دانشگاه و معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرائم دادگستری استان البرز، نشست تخصصی فرصت ها و تهدید های فضای مجازی برگزار شد .

در این نشست که با استقبال چشمگیر دانشجویان همراه بود، حجت اسلام و المسلمین سیدمحمد هاشمی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز مطالبی را در مورد فضای مجازی و ارتباط آموزه های دینی با فضای مجازی مطرح کرد.

وی با اشاره به تشکیل یک حکومت جهانی در نگاه وسیع که ابزارهای ارتباطی یکی از ارکان مهم آن است، ضرورت استفاده درست از فضای مجازی را بیان داشت و افزود: «کارکرد استفاده از این ابزار برای ما مهم است و با توجه به دانش بشر و پیشرفت جوامع انسانی، مدرن و به روز بودن از لحاظ تکنولوژی لازم است.»

حجت الاسلام هاشمی ضمن توصیه هایی برای استفاده درست از فضای مجازی از نظر زمان، هزینه و امنیت تاکید کرد: می بایست سواد رسانه ای را بالا ببریم و این مقوله را جدی بگیریم که فضای مجازی ممکن است در سرنوشت ما از بعد شخصی، اجتماعی و حتی موقعیت های شغلی در آینده فرد تاثیر گذار باشد.»

وی همچنین تاکید کرد: «در فضای مجازی اصل اعتماد و احتیاط را جدی بگیریم تا دچار مشکلات و عواقب ناگوار آن نشویم.»

در این نشست دکتر جوهری ابتدا مطالبی در مورد قوانین جرائم کیفری و مجازی و مرز ارتباط فضای مجازی با خانواده ها که مصادیقی از قبیل طلاق و خیانت را ممکن است پدید بیاورد گفت و افزود: «در کشورهای متمدن و پیشرفته سخت گیری در فضای مجازی به مراتب بیشتر از کشور ما است و در ایران نیز باید تمهیدات دقیق تری اندیشیده شود.»

وی در مورد آسیب بازی‌های فضای مجازی نکاتی را برشمرد و بر این امر تاکید کرد که آموزه‌ها و مهارت‌های درمانی برای افراد آسیب دیده باید از سنین پایین و پایه، برنامه‌ریزی شود.

معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرائم دادگستری استان البرز در انتهای صحبت‌های خود به موضوع حریم خصوصی، شکایت ها و مشکلاتی که در این فضای پیچیده پیش آمده پرداخت.

در بخش دیگری از این نشست دکتر محمدرضا بلیاد رئیس دانشکده روانشناسی واحد کرج میزان یادگیری با روش های مختلف در فضای مجازی را تحلیل کرده و در حوزه آسیب شناسی و آسیب های اجتماعی نکاتی را تشریح کرد.

وی تاکید کرد: «استفاده نامناسب و بی‌رویه از فضای مجازی می تواند باعث تغییر در نگرش و نگاه فرد شده و آسیب‌هایی همچون افسردگی، پرخاشگری و رفتار خشونت آمیز و جدایی انداختن در کانون خانواده و حتی طلاق را به همراه خواهد داشت.»

در پایان این نشست دانشجویان حاضر در جلسه پرسش‌های خودر را مطرح و استادان حاضر ضمن بیان تهدیدها و معایب، به فرصت‌ها و مزایای استفاده ی مناسب از این فضا نیز اشاره کرده و مسائل مطرح شده را تحلیل و تشریح کردند.

نظر شما :