پیشنهاد مسئولین، استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

مباحث دانشگاهی علوم سیاسی راهی برای معرفی چهره واقعی ایران به جهان

۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۹:۲۲ کد : ۱۸۹۸ اخبار دانشگاه

اولین نشست از سلسله نشست های قدس پایتخت همیشگی فلسطین با حضور مسئولین و اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز، په په اسکوبار تحلیلگر مسائل ژئوپلتیک از کشور برزیل و سباستیانو کاپووتو خبرنگار و نویسنده در حوزه سیاست های خارجی از کشور ایتالیا برگزار شد.

در اولین بخش از این سلسه نشست ها که به همت شبکه جوانان رضوی و هیأت رزمندگان اسلام استان البرز و با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در دو روز و همزمان با 15 استان کشور برگزار شد؛ آیت ا... سیدمحمدمهدی حسینی همدانی نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه شهرستان به بیان توضیحاتی در خصوص وضعیت موجود تبلیغاتی و سیاسی در جهان بویژه خاورمیانه پرداخت.

در بخش دوم این نشست ها، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج میزبان تحلیلگران و مفسران علوم سیاسی و استادان دانشگاه بود و در بخش سوم نیز نمایندگان دانشجویان نیز باحضور در این نشست و بیان پرسش های خود، تحلیلگران سیاسی حاضر را به چالش کشیدند.

دکتر محمدحسن برهانی فر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج ضمن اشاره به شناخت نادرستی که برخی از فعالان سیاسی و اجتماعی غرب از جامعه و موقعیت فرهنگی، اجتماعی، علمی و سیاسی داخل ایران دارند گفت: «ایران هراسی ناشی از تبلیغات نادرست ماشین تبلیغاتی دشمنان و برخی رسانه‌های مغرض غربی است و اینگونه نشست ها در روشن کردن اذهان دانشمندان و صاحبان اندیشه در غرب بسیار تاثیرگذار خواهد بود.»

وی از استادان و مسئولین دانشگاه آزاد اسلامی خواست با صراحت تمام و با به چالش کشیدن مسائل موجود در جامعه جهانی پیرامون فلسطین، سطح آگاهی ها و توانایی های جامعه دانشگاهی کشورمان را به تحلیلگران سیاسی دیگر کشورها معرفی کنید.»

کاپووتو خبرنگار و نویسنده ایتالیایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج:

ترویج ایران هراسی در غرب به دلیل عدم همخوانی سیاست های ایران با غرب است

سباستانو کاپووتو خبرنگار و نویسنده مسائل سیاست خارجی و خاورمیانه به بحث و گفتگو با استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج نشست.

در این جلسه کاپووتو ضمن ابراز شگفتی از سطح آگاهی و فضای بسیار منطقی که در جامعه دانشگاهی ایران وجود دارد ابراز امیدواری کرد با مباحثی که پیش رو پل ارتباطی میان ارزش‌های جمهوری اسلامی ایران و ارزش‌های جامعه جهانی ایجاد شود و نیز تصور نادرستی که در مورد انرژی هسته‌ای ایران و حزب‌الله لبنان به جهان ارائه شده است تصحیح شود.

وی با تاکید بر این نکته که ترویج ایران‌هراسی در غرب به این دلیل است که سیاست‌های ایران با قدرت‌هایی همچون آمریکا و اسرائیل همخوانی ندارد ادامه داد: «ترس از ایران و مخصوصا ترس از شیعیان راهی است که این قدرت‌ها برای فروش تسلیحات نظامی و اسلحه به خاور میانه پیش گرفته‌اند و حمایت مالی عربستان از اهداف آمریکا در منطقه تنها به شرط ادامه این جنگ صورت می‌گیرد.»

وی با اشاره به سیستم جاسوسی و اطلاعاتی قوی که در کشورهای غربی حاکم است گفت: «در غرب روزنامه‌نگاری آزاد وجود دارد اما روزنامه نگار آزاد وجود ندارد چرا که کسانی که در مورد سیاست خارجی مطلب می‌نویسند تمایلی به حضور در میادین واقعی ندارند و این افراد به نظر من کارمند هستند نه خبرنگار و برخی نیز واقعیت‌ها را درست منعکس نمی‌کنند.»

این روزنامه نگار حوزه خاورمیانه با توضیحاتی در خصوص سیاست های قدرت های جهانی بویژه آمریکا و اسرائیل در فلسطین و بیت المقدس در وارونه جلوه دادن حقایق گفت: «در آینده نزدیک جهان شاهد این خواهد بود که در خلیج فارس نیز نمایشی دروغین به راه بیاندازند و نظیر فلسطین، سوریه یا عراق، آمریکا با وارونه جلوه دادن واقعیت ها تقصیرها را به گردن ایران بیاندازند.»

وی توضیح داد که یکی از شگردهای آمریکا در تضعیف کشورها ایجاد مشکلات جدی اقتصادی در داخل آنهاست.

دیدگاه په په اسکوبار تحلیلگر مسائل ژئوپلتیک نسبت به خبرنگاری غربی

زندگی در شکم هیولا؛ کار کردن در رسانه های تحت نفوذ آمریکا

په په اسکوبار تحلیلگر مسائل سیاست های خاورمیانه با حضور در جمع استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به تشریح برخی از سانسورهایی که در رسانه‌های تحت نفوذ آمریکا و صهیونیست‌ها در غرب وجود دارد؛ پرداخت.

اسکوبار کارکردن در رسانه‌های تحت نفوذ آمریکا را کاری خطرناک تشریح کرد و آن را به زندگی کردن در شکم یک هیولا تشبیه کرده و افزود: «فضای حاکم را فضایی تاریک است و همه ابزارها در دست گروه محافظه‌کاری است که تمایل به حفظ وضعیت موجود دارند.»

وی آلوده کردن فضای اینترنت به اخبار نادرست را شگرد دیگری از سوی دستگاه تبلیغاتی حاکم بر غرب عنوان کرد و تاکید کرد: «سعی می کنند در فضاهایی مانند فیسبوک نیز ایران، سوریه و روسیه را چهره‌هایی سیاه معرفی کنند و این احتمال وجود دارد که در چند سال آینده حتی این ابزار را از دسترس مردم خارج کنند.»

این تحلیلگر امور سیاسی در پاسخ به سئوال چگونگی پیدایش و نابودی داعش، این گروهک را حاصل حمایت‌های آمریکا و تبدیل القاعده به داعش در عراق معرفی کرد و تصریح کرد: «پول‌هایی که خانواده‌های سعودی به صورت غیرمستقیم هزینه می‌کرد، اسلحه‌ها و عقیده‌ای که آمریکا به آنها القاء کرد داعش را پدید آورد که پس از مدتی نیز وقتی نیروهای مردمی عراق و حمایت ایران در عراق از یک سو و مقابله‌هایی که در سوریه با آن صورت گرفت، دیگر کارایی خود را از دست داد.»

وی با اشاره به تبلیغاتی که داعش یا نیروهای شبیه به آن در فضاهای مجازی انجام می‌دهند گفت: «تبلیغات آنلاین بر روی گروه‌هایی متمرکز از است که دارای مشکلاتی از قبیل مشکلات خانوادگی، اعتیاد به مواد مخدر یا الکل و یا کمبودهای روحی و عاطفی هستند و به آنان وعده‌هایی مانند شغل، پول، پذیرش در یک گروه بزرگ همفکر و تبدیل شدن به قهرمانانی برای مبارزه با دیکتاتورهای ستمگر داده می‌شود و جالب این است که اکثر این افراد به هیچ دینی اعتقاد واقعی ندارند و این نقطه مشترک آنها با داعش است.»

در پایان اسکوبار از میزان اطلاعات و علاقمندی استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در خصوص مسائل سیاسی و اجتماعی خاور میانه و منطقه ابراز خرسندی کرد.

( ۳ )