دکتر محمدحسن برهانی فر در سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج :

تاسیس واحد کرج نقطه عطفی در فرهنگ و دانش استان البرز است

۰۹ خرداد ۱۳۹۷ | ۰۸:۱۶ کد : ۱۹۱۶ اطلاعیه ها

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج دکتر محمدحسن برهانی فر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج در آستانه سی و چهارمین سالگرد تاسیس واحد کرج به بیان خاطرات، دستاوردها و چشم اندازهای این دانشگاه پرداخت.

وی در مصاحبه با خبرنگار آنا، با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم محمد پیراینده موسس و اولین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج گفت: « دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، در سال 1363 به همت زنده یاد مرحوم حاج محمد پیراینده(معلم اخلاق و قرآن) و با تلاش شبانه روزی مسئولین، استادان و کارکنان دلسوز خود بدون کمک مالی از جانب نهادهای دولتی، تنها با تکیه بر شهریه های دانشجویان  تاسیس و کار خود را با 7 رشته تحصیلی و استفاده از 25 مدرس حق‌التدریسی و 500 دانشجو در باغی واقع در سه راه عظیمیه کرج که هم‌اکنون آموزشکده سمای واحدکرج درآن‌مستقر است آغاز نمود. اولین آزمون ورودی واحد کرج با بیش از 4000 داوطلب در 11 حوزه امتحانی برگزار شد و در نهایت 534 دانشجو در این واحد پذیرفته شدند که کلاس های آنان در اتاق‌های باغی متروک در ابتدای جاده چالوس و ساختمان وقفی دارالعلوم زینبیه برگزار می شد.»

وی توضیحاتی در خصوص روند توسعه این دانشگاه داد و گفت: «در سال 1371 زمین 47 هکتاری در منطقه رجایی شهر کرج به منظور احداث مجمتع دانشگاه آزاداسلامی واحد کرج خریداری شد. در سال 73 نیز 4/10 هکتار زمین در شهرستان نظرآباد به منظور احداث کیلینیک دامپزشکی، آموزشکده فنی و مرکز آموزش معلمان ، 10 هکتار در منطقه باباسلمان به منظور احداث کیلینک دام های بزرگ، 20 هکتار در ماهدشت تحت عنوان مزرعه آموزشی کشاورزی و 15000 متر مربع در شهریار به منظور بهره برداری دانشکده دامپزشکی خریداری شد. در همان سال 6 باب سوله در ضلع شمالی مجتمع دانشگاهی احداث شد و به تدریج امور اداری و آموزشی به این سوله‌ها منتقل گردید. در سال 74 فاز اول احداث ساختمان امام خمینی(ره) به عنوان اولین ساختمان آموزشی مجتمع دانشگاه آغاز و در آبان ماه سال 78 با اولین افتتاحیه، ساختمان‌های جدید دانشگاه مورد بهره‌برداری قرار گرفت. این روند توسعه تا سال 1381 ادامه داشت و از سال 81 تا 90 بیشترین ساختمان های مجتمع امیرالمومنین ساخته و تکمیل شد.»

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با اشاره به جایگاه مناسبی که این دانشگاه در سطح کشور و دانشگاه های معتبر جهان دارد گفت: « و اما امروز روند رشد، توسعه و پیشرفت واحد کرج در زمینه های مختلف عمرانی، علمی، پژوهشی، فرهنگی، ورزشی و .... این دانشگاه را با درجه جامع الف به بزرگترین واحد دانشگاهی در استان البرز ، دومین واحد دانشگاهی کل کشور و یکی از مطرح‌ترین و معتبرترین دانشگاه های کشور در عرصه های بین المللی تبدیل کرده است. »

وی با ارائه آمار اجمالی به معرفی واحد کرج پرداخت و گفت: «واحد کرج در حال حاضر با بیش از سی هزار دانشجو، 541 عضو هیأت علمی، 569 کارمند در سایتی به مساحت 46 هکتار و با 97704 مترمربع فضای اداری - آموزشی مشغول به فعالیت است. طرح های تحقیقاتی خاتمه یافته واحد کرج 770 و  طرح های تحقیقاتی در دست اجرا 46 طرح است. همچنین 1704 مقاله ISI ، 1310 مقاله علمی – پژوهشی، 465 مقاله علمی – ترویجی و خارجی غیر ISI، 45 همایش، 122 کارگاه روش تحقیق، 271 سلسله سخنرانی علمی، شرکت در 250 کنفرانس داخلی و 652  کنفرانس خارجی و بیش از 80 عنوان اختراع ثبت شده از دیگر دستاوردهای این دانشگاه در عرصه های علمی است. واحد کرج با 97 آزمایشگاه، 20 کارگاه، 235 رشته تحصیلی از کاردانی تا دکترا، 196 کتاب چاپ شده و 12 عنوان کتاب زیر چاپ، 4 مرکز تحقیقاتی و مطالعاتی، 13 دانشکده، 1 مرکز آموزش عالی سما و 4 مدرسه از مقاطع دبستان تا دبیرستان، 24 سایت کامپیوتر با 1450 دستگاه رایانه، 24952 عنوان کتاب، 2160 عنوان مجله فارسی و لاتین، 2 سالن ورزشی سرپوشیده، 2 زمین روباز ورزشی و یک زمین چمن فوتبال، یک سالن اجتماعات 800 نفری ، 6 سالن اجتماعات 200 نفری و 8 سالن دفاعیه 50 نفری همچنان در جذب و تربیت بخش عظیمی از نیروی جوان دانشگاهی استان و کشور پیشتاز است و در این راستا تا کنون 113492 فارغ التحصیل به جامعه تقدیم کرده است.»

دکتر برهانی فر با تاکید بر اینکه تاسیس واحد کرج نقطه عطفی در فرهنگ و دانش شهر کرج و حتی استان البرز است گفت: « در پی اجرای سیاست‌های کلان دانشگاه آزاد اسلامی در جهت رهایی از وابستگی به شهریه و درآمدزایی به ورود به بازارهای اقتصادی و صنعتی کشور و جهان طرح‌هایی را در دستور کار خود قرار داده ایم که از مهمترین آنها می توان به ادامه فعالیت در بخش ساها : در سامانه ساها حدود 184 نوع خدمات آزمایشگاهی و 4319 مورد تجهیزات ثبت شده است،  ایجاد آزمایشگاه های مرجع و همکار استاندارد، برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت تخصصی ، تقویت بنیه علمی و کیفیت آموزشی بویژه در دروس عملی، آزمایشگاهی و کارگاهی، تاکید بر تحقیق و پژوهش های علمی روز دنیا و افزایش میزان مقالات علمی – پژوهشی و ISI، پیشبرد اهداف علمی – آموزشی در سطح کلان و بهبود رتبه علمی دانشگاه در رتبه بندی های کشوری و جهانی، اجرای طرح‌های برون دانشگاهی، توسعه و گسترش واحدهای فناور در مرکز رشد و حمایت برای تبدیل وضعیت به شرکت‌های دانش بنیان فعال، جذب سرمایه گذاری برای حمایت از طرح‌های دانشگاهی درآمدزا، ورود به عرصه تولیدات صنعتی با مشارکت صنایع و نخبگان استان، ورود به عرصه تولیدات محصولات دامی و کشاورزی شامل گیاهان دارویی و ... اشاره کرد.»