اطلاعیه بهداشتی تب کریمه - تب کنگو

۲۰ تیر ۱۳۹۴ | ۱۹:۰۷ کد : ۳۳۷ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۱۸۴۷
اطلاعیه بهداشتی تب کریمه - تب کنگو
اطلاعیه بهداشتی تب کریمه - تب کنگو

تب کریمه کنگو چیست؟

تب کنگو بیماری ویروسی تب دار و خونریزی دهنده با خطر 30درصدی مرگ

مخازن ویروس:

کنه ها، گاو، گوسفند، بز و خرگوش

زمان شیوع:

 فصول گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور

 

نحوه انتقال:

در حیوانات اهلی هیچ گونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری به انسان در طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده وجود دارد

تماس با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ آلوده به ویروس

 

علائم بیماری در انسان:

  سردرد شدید؛ تب، لرز؛ درد عضلانی بخصوص در ناحیه پشت پاها؛ گیجی؛ درد و سفتی گردن؛ درد چشم؛ ترس از نور(حساسیت به نور)؛ تورم و قرمزی صورت؛ گردن و قفسه سینه؛ پرخونی خفیف حلق و ضایعات نقطه ای در کام نرم و سخت

تغییرات قلبی و عروقی شامل کاهش ضربان قلب و کاهش فشار خون؛

خونریزی در مخاطات، زیرجلد بخصوص در قسمت بالای بدن و در طول خط زیربغلی؛

وجود خون در ادرار؛  خونریزی ملتحمه و گوش ها

 

راه های پیشگیری:

سمپاشی منازل و اصطبل ها جهت کاهش کنه ها

اجتناب از مصرف گوشت تازه و نگهداری گوشت تا 24 ساعت پس از ذبح در دمای یخچال به منظور از بین رفتن ویروس

اجتناب از خرید گوشت های بازرسی نشده و بدون مهر دامپزشکی

خودداری از مصرف جگر به صورت خام

استفاده از دستکش هنگام خرد کردن گوشت

اجتناب از استراحت در مراتع و کوهستان ها (محل عبور یا حضور دام ها)

        دانشکده دامپزشکی و  روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج