در ششمین کرسی علمی – ترویجی واحد کرج بررسی شد

بومی سازی نظریه حکمرانی خوب با تاکید بر آموزه های دینی

۰۵ آبان ۱۳۹۹ | ۱۳:۱۸ کد : ۳۴۱۰ اطلاعیه ها

بومی سازی نظریه حکمرانی خوب با تاکید بر آموزه های  دینی در کرسی علمی ترویجی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، ششمین کرسی علمی - ترویجی استادان واحد کرج با عنوان بومی سازی نظریه حکمرانی خوب ( حکمرانی عمومی) با تاکید بر آموزه های نهج البلاغه و صحیفه سجادیه به همت معاونت پژوهش و فناوری واحد کرج و هیات اندیشه ورز استان البرز با حضور جمع کثیری از استادان و دانشجویان ، بصورت مجازی برگزار شد.

دکتر محمد حسن برهانی فر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و ارائه دهنده این کرسی  ترویجی ضمن تعریف مفاهیم کلی مبحث به بیان پیشینه نظریه حکمرانی و تبیین موضوع حکمرانی خوب با هدف دستیابی به توسعه انسانی پایدار، کاهش فقر، ایجاد شغل و رفاه پایدار، حفاظت و تجدید حیات محیط زیست، رشد و توسعه حضور اجتماعی زنان پرداخت.

وی همچنین برپایه آموزه های دو کتاب مهم شیعیان- نهج البلاغه و صحیفه سجادیه- به تشریح مهمترین شاخص های حکمرانی خوب از دیدگاه حضرت  علی(ع) و حضرت سجاد(ع) پرداخت.

رئیس واحد کرج شاخص های عدالت حاکم، مشارکت حاکم با مردم، قانون محوری، پاسخگویی، شفاف سازی، ثبات سیاسی و عدم خشونت را از مهمترین ویژگی های حکمرانی خوب از دید این دو امام همام برشمرد.

دکتر برهانی فر با تعریف بومی سازی گفت: بومی سازی در هر موضوعی تعریف و سازکارمخصوص به خود را دارد و صرفا معانی مکانی نیست بلکه با توجه به موضوع می تواند عناصری چون دین و اعتقاد، فرهنگ، قومیت، منطقه جغرافیایی و زمان در موضوع بومی سازی دخالت داشته باشند.

وی افزود: حکمرانی اسلامی علاوه بر داشتن ظرفیت نظریه «حکمرانی خوب» متناسب با جوامع اسلامی همه شرایط لازم را برای یک حکمرانی خوب دارد و با داشتن پشتوانه وحیانی، اصول ثابت و مفید و تاثیرگذاری را در بنیان خود دارا است.

در ادامه سوالاتی پیرامون مباحث ارائه شده، از سوی داوران کرسی و اساتید شرکت کننده مطرح و پاسخ آن به صورت مشروح بیان شد.