معرفی مسجد پیامبر اعظم (ص) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

۰۳ مرداد ۱۳۹۴ | ۱۹:۰۸ کد : ۳۴۳ اخبار دانشگاه
معرفی مسجد پیامبر اعظم (ص) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

مسجد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج متبرک با نام پیامبر اعظم(ص) با معماری چشمگیر ایرانی – اسلامی در ضلع غربی این دانشگاه و در مجاورت مزار شهدای گمنام این واحد دانشگاهی همچون نگینی فیروزه ای بر صفحه ای سبز از محوطه کاری زیبا و چشمگیر می درخشد.

ساخت این مسجد باشکوه در مهرماه سال 1384 آغاز شد و در مهر ماه سال 86 با حضور ریاست وقت دانشگاه آزاد اسلامی افتتاح شد.

مسجد پیامبر اعظم(ص) در واحد کرج با گنجایش 1000 نفر و مساحت 1756 متر مربع شامل 207 متر مربع زیرزمین، 769 متر مربع در طبقه همکف و 654 متر مربع در طبقه اول با هزینه ای بالغ بر 000/000/500/8 ریال با همکاری شرکت کاشی سنتی آستان قدس رضوی و  مشاوره شرکت دیدگاه احداث شد و طراحی آن به گونه ای صورت گرفته که قابلیت توسعه نیز دارد.

طراحی بنای این مسجد با الهام از معماری اسلامی و با کاشی کاری های زیبای سنتی شامل: معرق، مقرنس، معقلی، کاشی هفت رنگ و آیینه کاری نمونه ای از عظمت و شکوه مساجد ایرانی است.

این مسجد دارای دو گلدسته و یک گنبد زیبای کاشی کاری شده است و (معقلی) محراب به بیرون از مشخصه های خاص مساجد ایرانی است که در آن به زیبایی جلوه گر است. این مسجد زیبا دارای یک درب ورودی اصلی به شبستان برادران می باشد و همچنین دو درب فرعی برای ورودی خواهران(طبقه دوم مسجد) و بخش های اداری مانند دفتر متولی مسجد، دفتر کانون قران و عترت(خواهران و برادران)، ستاد اقامه نماز، دفتر مشاوره و سالن سمعی و بصری قرآن و عترت می باشد.

این مسجد در حال حاضر میزبان مراسم، سخنرانی ها و برنامه های متنوعی در طول سال بوده و به عنوان یک پایگاه فرهنگی مطمئن برای استادان، دانشجویان و کارکنان این واحد به شمار می رود. همچنین برخی برنامه ها و مراسم نیز به صورت برنامه های دوره ای در این مسجد برگزار می شود؛ برنامه هایی از قبیل : برپایی ادعیه دینی شامل : دعای کمیل، زیارت عاشورا و ...،  برگزاری سخنرانی های مذهبی و فرهنگی در مناسبت های خاص فرهنگی و مذهبی مانند ولادت ائمه اطهار، عزاداری ها و ... ، برگزاری اعتکاف دانشجویی، برگزاری کلاس‌های آموزشی قرآن، احکام و برپایی نمازهای جماعت یومیه.

لازم به ذکر است که این مسجد با زیبایی و امکانات خاص خود به عنوان مسجد نمونه در سطح کشور نیز برگزیده شده است.