رئیس دانشگاه آزاد اسلامی: وابستگی به شهریه به تدریج کاهش پیدا می‌کند/ میزان افزایش شهریه را هیات‌های امنای استانی تعیین می‌کنند

۲۴ خرداد ۱۳۹۵ | ۱۸:۴۶ کد : ۸۴۶ اطلاعیه ها

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی: وابستگی به شهریه به تدریج کاهش پیدا می‌کند / میزان افزایش شهریه را هیات‌های امنای استانی تعیین می‌کنند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد قرار است تا پایان سال ۱۳۹۵ میزان کاهش وابستگی به شهریه به ۲۰ درصد برسد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر حمید میرزاده در گفت‌وگو با ایلنا، در واکنش به حرف و حدیث‌های ایجاد شده درباره خبری از افزایش شهریه این دانشگاه در سال ۹۵، گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاهی است که از دولت هیچ کمکی نمی‌گیرد و ظرف ۳۰ و چند سال گذشته، بیشترین اتکا به شهریه را داشته است. البته برنامه‌ریزی کردیم که کم‌کم اتکا به شهریه کمتر شود و در این راستا درآمدهای اقتصادی و اقتصاد دانش‌بنیان به ما کمک می‌کند.»

او افزود: «براساس برنامه‌ریزی‌ها قرار است تا سال ۱۳۹۹ وابستگی به شهریه به ۶۰‌ درصد کاهش پیدا کند و ۴۰ درصد از سایر منابع تامین شود. همچنین قرار است تا پایان ۱۳۹۵ میزان وابستگی به شهریه به ۸۰ درصد کاهش یابد؛ یعنی ۲۰ درصد شهریه از درآمدهای اقتصادی و اقتصاد دانش‌بنیان تامین خواهد شد.»

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «ظرف دو سال گذشته با اینکه مجوز قانونی از هیات امنای مرکز و وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و درمان داشتیم، اما شهریه‌ ثابت را برای دانشجویان افزایش ندادیم. این مساله ۴۰۰ میلیارد تومان بار مالی برای ما به همراه داشت که این موضوع البته به این معنا نیست که هنوز وابستگی به شهریه نداریم.»

او افزود: «برای کسانی که بد تعبیر می‌کنند، کج‌فهمی می‌کنند یا نمی‌خواهند بفهمند، ذکر این نکته ضروری است؛ دانشگاهی که ۳۰ سال وابسته به شهریه بوده در حال حاضر کم‌کم در حال کاهش وابستگی‌اش است، ولی این برنامه تدریجی است.»

میرزاده گفت: «در سال ۹۵ شهریه ثابت را مانند سال ۹۴ اضافه نکردیم، این اقدام هر سال بار مالی ۲۰۰ میلیارد تومانی برای دانشگاه آزاد اسلامی به همراه دارد. در مورد شهریه، سیاست ما این است که حداقل فشار بر روی خانواده‌ها باشد و هر چه دانشگاه درآمد داشته باشد، صرف امور آموزشی، پژوهشی و تحصیلی دانشجویان می‌شود.»

او افزود: «برای سال ۹۵ شهریه متغیر، بین صفر تا ۱۵‌ درصد افزایش خواهد داشت که این بستگی به مناطق دارد و میزان افزایش به هیات امنای استان‌ها واگذار شده است و خودشان با بررسی می‌توانند، صفر درصد تا ۱۵‌ درصد شهریه‌ها را افزایش دهند. این نشان دهنده کاهش اتکاست، چرا که در سال‌های گذشته این ۱۵‌ درصد ثابت بود، اما امسال آن را شناور کردیم.»

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «بنابرین ما ۲ حرکت در نتیجه کاهش وابستگی به شهریه داشتیم، یکی عدم افزایش شهریه ثابت و دیگری انعطاف در شهریه متغیر.»